Tourtière

Ingredience

500 g mletého vepřového masa

1 cibule, nakrájená nadrobno

2 stroužky česneku, nasekané

1 brambor, nastrouhaný

1 lžička mletého muškátového oříšku

1 lžička mleté skořice

Sůl a mletý černý pepř

250 ml hovězího vývaru

1 balení listového těsta

,, Kanadský masový koláč “

Postup

Náplň: Na pánvi osmahněte cibuli a česnek, přidejte mleté maso a restujte, dokud není maso hotové. Přidejte brambor, koření a vývar, vařte na mírném ohni, dokud není většina tekutiny vypařena.

Koláč: Těsto rozválejte a vložte do koláčové formy, přidejte náplň, přikryjte druhým plátem těsta a okraje zatlačte. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, dokud těsto nezezlátne.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *