Ingredience
500 g mletého vepřového masa
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, nasekané
1 brambor, nastrouhaný
1 lžička mletého muškátového oříšku
1 lžička mleté skořice
Sůl a mletý černý pepř
250 ml hovězího vývaru
1 balení listového těsta
,, Kanadský masový koláč “
Postup
Náplň: Na pánvi osmahněte cibuli a česnek, přidejte mleté maso a restujte, dokud není maso hotové. Přidejte brambor, koření a vývar, vařte na mírném ohni, dokud není většina tekutiny vypařena.
Koláč: Těsto rozválejte a vložte do koláčové formy, přidejte náplň, přikryjte druhým plátem těsta a okraje zatlačte. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, dokud těsto nezezlátne.