Spaghetti Bolognese

Ingredience pro 4 osoby

400 g špagety

500 g hovězí mleté maso

1 velká cibule, jemně nakrájená

2 stroužky česneku, rozdrcené

1 střední mrkev, jemně nakrájená

1 stonk celeru, jemně nakrájený

2 lžíce koncentrát rajčat

400 g loupaných rajčat

150 ml červené víno

100 ml mléka

1 lžička sušeného koření každého (oregano, bazalka, tymián)

1 ks bobkový list

sůl a pepř

olivový olej

parmezán na posypání

,, Spaghetti Bolognese oblíbené po celém světě “

Postup:

Příprava zeleniny: Na velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a přidejte cibuli, mrkev a celer. Smažte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut. Přidejte česnek a smažte další 1 minutu.

Přidání masa: Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud není plně propečené a rozdrobené.

Vytvoření omáčky: Přidejte koncentrát rajčat a dobře promíchejte. Smažte asi 2 minuty. Přilijte červené víno a vařte, dokud se nevypaří polovina tekutiny. Přidejte plechovku loupaných rajčat, mléko, sušené bylinky a bobkový list. Dobře promíchejte.

Dlouhé vaření: Přiveďte směs k varu, pak snižte teplotu a nechte pomalu vařit odhalené na mírném ohni asi 2 hodiny. Občas promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.

Příprava těstovin: Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vařte těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Sceďte těstoviny a přidejte je přímo do omáčky, dobře promíchejte.

Servírování: Podávejte horké, posypané nastrouhaným parmezánem a případně čerstvými bylinkami pro dekoraci.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *