Ingredience pro 4 osoby
400 g špagety
500 g hovězí mleté maso
1 velká cibule, jemně nakrájená
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 střední mrkev, jemně nakrájená
1 stonk celeru, jemně nakrájený
2 lžíce koncentrát rajčat
400 g loupaných rajčat
150 ml červené víno
100 ml mléka
1 lžička sušeného koření každého (oregano, bazalka, tymián)
1 ks bobkový list
sůl a pepř
olivový olej
parmezán na posypání
,, Spaghetti Bolognese oblíbené po celém světě “
Postup:
Příprava zeleniny: Na velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a přidejte cibuli, mrkev a celer. Smažte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut. Přidejte česnek a smažte další 1 minutu.
Přidání masa: Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud není plně propečené a rozdrobené.
Vytvoření omáčky: Přidejte koncentrát rajčat a dobře promíchejte. Smažte asi 2 minuty. Přilijte červené víno a vařte, dokud se nevypaří polovina tekutiny. Přidejte plechovku loupaných rajčat, mléko, sušené bylinky a bobkový list. Dobře promíchejte.
Dlouhé vaření: Přiveďte směs k varu, pak snižte teplotu a nechte pomalu vařit odhalené na mírném ohni asi 2 hodiny. Občas promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
Příprava těstovin: Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vařte těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Sceďte těstoviny a přidejte je přímo do omáčky, dobře promíchejte.
Servírování: Podávejte horké, posypané nastrouhaným parmezánem a případně čerstvými bylinkami pro dekoraci.