Bryndzové halušky

Ingredience pro 4 osoby 800 g brambory, oloupané a nastrouhané 400 g hladká mouka 1 ks vejce 250 g Solanka bryndza (slovenský ovčí sýr) 150 g slanina, nakrájená na kostičky Sůl Máslo nebo olej Mléko (nepovinné), pokud je bryndza příliš tuhá, můžete ji rozředit trochou mléka ,, Klasické slovenské jídlo “ Postup Příprava těsta: Ve […]

Bryndzové halušky Read More »

Kuřecí Kung Pao

Ingredience pro 4 osoby 500 g kuřecí prsa, nakrájená na kousky 100 g arašídy, nesolené, opražené 6-8 ks sušené červené chilli papričky, podle chuti 3 ks jarní cibulka, nakrájené na kousky 3 stroužky česneku, nasekané 1 malý kousek zázvoru, nasekaný sezamový olej pro smažení Marináda: 2 lžíce sójové omáčky 1 lžíce rýžové víno 1 lžička

Kuřecí Kung Pao Read More »

Tiramisu

Ingredience pro 4 osoby 500 g mascarpone 4 velká vejce (odděleně žloutky a bílky) 100 g cukr krupice 300 ml káva studená 3 lžíce Amaretto likér 24 ks dlouhé piškoty 30 g kakao na posypání ,, Oslava chutí a ideální zakončení “ Postup Příprava kávy: Uvařte silnou kávu, nechte ji zchladnout a smíchejte s Amaretto

Tiramisu Read More »

Tourtière

Ingredience 500 g mletého vepřového masa 1 cibule, nakrájená nadrobno 2 stroužky česneku, nasekané 1 brambor, nastrouhaný 1 lžička mletého muškátového oříšku 1 lžička mleté skořice Sůl a mletý černý pepř 250 ml hovězího vývaru 1 balení listového těsta ,, Kanadský masový koláč “ Postup Náplň: Na pánvi osmahněte cibuli a česnek, přidejte mleté maso

Tourtière Read More »

Svíčková na smetaně

Ingredience pro 4 osoby 800 g hovězího masa (nejlépe svíčková nebo roštěná) 100 g slaniny, nakrájené na kostičky 2 mrkve, oloupané a nakrájené na hrubé kousky 1 petržel, oloupaná a nakrájená na hrubé kousky 1 malý celer, oloupaný a nakrájený na hrubé kousky 1 cibule, oloupaná a nakrájená na čtvrtiny 2 lžíce másla 2 lžíce

Svíčková na smetaně Read More »

Guláš

Ingredience pro 4 osoby 500 g hovězího masa na guláš (například plec nebo krk) 2 velké cibule, nakrájené na kostičky 2 lžíce sádla nebo oleje 2 stroužky česneku, prolisované 1 lžíce sladké mleté papriky 1/4 lžičky mletého kmínu 1 lžička majoránky Sůl a mletý černý pepř 2 lžíce rajčatového protlaku 500 ml hovězího vývaru nebo

Guláš Read More »

Česneková polévka

Ingredience pro 4 osoby 10 stroužků česneku, oloupané a nasekané 1 velká cibule, nakrájená nadrobno 50 g másla 1 lžíce mouky 1 litr hovězího nebo kuřecího vývaru 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky Sůl a mletý černý pepř 1/4 lžičky majoránky 1/4 lžičky mletého kmínu Na ozdobu: nasekaná petrželka nebo pažitka Podávání: opečené chlebové

Česneková polévka Read More »

Spätzle

Ingredience pro 4 osoby 400 g mouky 4 velká vejce 120 ml vody sůl Nutmeg (muškátový oříšek), volitelně 2 lžíce másla Čerstvá petržel na ozdobu, nakrájená Sýr, jako je Gruyère nebo Emmentaler, nastrouhaný, volitelně ,, Spätzle – tradiční německé těstoviny “ Postup Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte mouku, vejce, vodu a špetku soli. Přidejte

Spätzle Read More »

Paella

Ingredience pro 4 osoby 300 g paella rýže 800 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru 200 g čerstvých krevet 200 g malých mušlí (např. srdcovky) 2 střední kuřecí stehna, nakrájená na kousky 100 g zelené fazolky, nakrájené na kousky 1 velká cibule, nakrájená nadrobno 2 stroužky česneku, nasekané 4 rajčata, nastrouhaná nebo nakrájená na malé kousky

Paella Read More »

Spaghetti Bolognese

Ingredience pro 4 osoby 400 g špagety 500 g hovězí mleté maso 1 velká cibule, jemně nakrájená 2 stroužky česneku, rozdrcené 1 střední mrkev, jemně nakrájená 1 stonk celeru, jemně nakrájený 2 lžíce koncentrát rajčat 400 g loupaných rajčat 150 ml červené víno 100 ml mléka 1 lžička sušeného koření každého (oregano, bazalka, tymián) 1

Spaghetti Bolognese Read More »