Ratatouille

Ingredience pro 4 osoby

1 velký lilek, nakrájený na kostky

2 střední cukety, nakrájené na kostky

2 ks papriky (jedna červená, jedna žlutá), nakrájené na kostky

4 velká rajčata, nakrájená na kostky

1 velká cibule, nakrájená na kostky

3 stroužky česneku, nasekané

1 lžička tymiánu

1 hrst čerstvé bazalky, nasekaná

4 lžíce olivový olej

sůl a pepř

kapary ( nepovinné)

,, vegetariánské jídlo plné vynikajících kombinací “

Postup

Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 190 °C.

Příprava zeleniny: Všechnu zeleninu (lilek, cuketu, papriky, rajčata a cibuli) dejte do velkého pekáče. Přidejte nasekaný česnek, tymián a bazalku. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně potažená olejem a bylinkami.

Pečení: Pečte zeleninu v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud není zelenina měkká a lehce zkaramelizovaná. Během pečení zeleninu jednou promíchejte, aby se rovnoměrně upekla.

Dokončení: Po vyjmutí z trouby nechte ratatouille chvíli odpočinout. Před podáváním můžete přidat kapary pro intenzivnější chuť a posypat další čerstvou bazalkou.

Servírování: Ratatouille podávejte teplé jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu či rybě.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *