Ingredience pro 4 osoby
1 velký lilek, nakrájený na kostky
2 střední cukety, nakrájené na kostky
2 ks papriky (jedna červená, jedna žlutá), nakrájené na kostky
4 velká rajčata, nakrájená na kostky
1 velká cibule, nakrájená na kostky
3 stroužky česneku, nasekané
1 lžička tymiánu
1 hrst čerstvé bazalky, nasekaná
4 lžíce olivový olej
sůl a pepř
kapary ( nepovinné)
,, vegetariánské jídlo plné vynikajících kombinací “
Postup
Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 190 °C.
Příprava zeleniny: Všechnu zeleninu (lilek, cuketu, papriky, rajčata a cibuli) dejte do velkého pekáče. Přidejte nasekaný česnek, tymián a bazalku. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně potažená olejem a bylinkami.
Pečení: Pečte zeleninu v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud není zelenina měkká a lehce zkaramelizovaná. Během pečení zeleninu jednou promíchejte, aby se rovnoměrně upekla.
Dokončení: Po vyjmutí z trouby nechte ratatouille chvíli odpočinout. Před podáváním můžete přidat kapary pro intenzivnější chuť a posypat další čerstvou bazalkou.
Servírování: Ratatouille podávejte teplé jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu či rybě.