Ingredience
4 bílky
250 g cukru krupice
1 lžička bílého vinného octa
1 lžička kukuřičného škrobu (kukuřičné moučky)
1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
500 ml smetany ke šlehání
2 lžíce cukru moučka
Čerstvé ovoce (kiwi, jahody, maliny nebo maracuja)
,, Jméno nese po ruské baleríně Anně Pavlovové “
Postup
Příprava: Předehřejte troubu na 120°C. Plech vyložte pečicím papírem.
Bílky: Ve velké míse vyšlehejte bílky do tuhých špiček. Postupně po lžících, přidávejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne lesklý a tuhý sníh.
Závěrečné přísady: Do sněhu vmíchejte ocet, kukuřičný škrob a vanilkový extrakt. Použijte špachtli a opatrně to vše promíchejte.
Pečení: Na připravený plech nalijte sníh a vytvarujte z něj kruh, přičemž nechte střed trochu prohloubený (pro pozdější náplň). Pečte v předehřáté troubě asi 1 až 1,5 hodiny na 100-120°C. Po uplynutí doby pečení nechte Pavlovu vychladnout přímo v troubě s mírně pootevřenými dveřmi.
Ozdoba a servírování: Smetanu vyšlehejte s cukrem moučka do tuhých špiček. Vyšlehanou smetanu rozetřete na střed Pavlovy a ozdobte čerstvým ovocem.