Pavlova

Ingredience

4 bílky

250 g cukru krupice

1 lžička bílého vinného octa

1 lžička kukuřičného škrobu (kukuřičné moučky)

1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobu:

500 ml smetany ke šlehání

2 lžíce cukru moučka

Čerstvé ovoce (kiwi, jahody, maliny nebo maracuja)

,, Jméno nese po ruské baleríně Anně Pavlovové “

Postup

Příprava: Předehřejte troubu na 120°C. Plech vyložte pečicím papírem.

Bílky: Ve velké míse vyšlehejte bílky do tuhých špiček. Postupně po lžících, přidávejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne lesklý a tuhý sníh.

Závěrečné přísady: Do sněhu vmíchejte ocet, kukuřičný škrob a vanilkový extrakt. Použijte špachtli a opatrně to vše promíchejte.

Pečení: Na připravený plech nalijte sníh a vytvarujte z něj kruh, přičemž nechte střed trochu prohloubený (pro pozdější náplň). Pečte v předehřáté troubě asi 1 až 1,5 hodiny na 100-120°C. Po uplynutí doby pečení nechte Pavlovu vychladnout přímo v troubě s mírně pootevřenými dveřmi.

Ozdoba a servírování: Smetanu vyšlehejte s cukrem moučka do tuhých špiček. Vyšlehanou smetanu rozetřete na střed Pavlovy a ozdobte čerstvým ovocem.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *