Paella

Ingredience pro 4 osoby

300 g paella rýže

800 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru

200 g čerstvých krevet

200 g malých mušlí (např. srdcovky)

2 střední kuřecí stehna, nakrájená na kousky

100 g zelené fazolky, nakrájené na kousky

1 velká cibule, nakrájená nadrobno

2 stroužky česneku, nasekané

4 rajčata, nastrouhaná nebo nakrájená na malé kousky

1 červená paprika, nakrájená na proužky

1 lžička mletého šafránu

Olivový olej

Sůl a mletý černý pepř

Špetka mleté sladké papriky

Citronové čtvrtky a nasekaná petrželka pro ozdobu

,,Paella- ikonický španělský rýžový pokrm“

Postup

Příprava ingrediencí: V hluboké pánvi nebo speciální paella pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte kousky kuřete osolené a opepřené a opečte je dozlatova. Vyjměte a odložte.

Základ paelly: Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek, restujte, dokud nezměknou. Přidejte papriku a fazolky, restujte dalších pár minut.

Přidání rýže a rajčat: Přidejte rýži a promíchejte, aby se pokryla olejem a začala se trochu opékat. Přidejte nastrouhaná rajčata, papriku a šafrán. Promíchejte a vařte několik minut.

Vývar a vaření: Přilijte horký vývar, osolte a opepřete, a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte bez míchání asi 15-20 minut, než rýže absorbuje většinu vody.

Přidání mořských plodů: Přidejte opečené kuřecí maso zpět do pánve spolu s krevetami a mušlemi. Zakryjte a vařte dalších 10 minut, nebo dokud mořské plody nejsou hotové a rýže je měkká.

Dokončení: Nechte paellu odpočinout pár minut před podáváním, zakrytou čistým kuchyňským ručníkem.

Ozdobte petrželkou a čtvrtkami citronu.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *