Omáčka Hoisin

Ingredience pro 4 osoby

4 lžíce sójové omáčky

2 lžíce arašídového másla nebo tahini (sezamová pasta)

1 lžíce medu nebo melasy

2 lžičky rýžového octa

1 česnekový stroužek, nasekaný

2 čajové lžičky sezamového oleje

1 čajová lžička koření pěti vůní

1/4 čajové lžičky mletého černého pepře

1/2 čajové lžičky chilli pasty (pro větší pikantnost)

Postup

Smíchání ingrediencí: Ve středně velké míse kombinujte sójovou omáčku, arašídové máslo nebo tahini a med nebo melasu. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.

Přidání chutí a koření: Přidejte rýžový ocet, nasekaný česnek, sezamový olej, čínské pěti koření, mletý černý pepř a chilli pastu nebo srirachu. Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud nejsou plně spojeny.

Dokončení omáčky: Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody, aby se dosáhlo požadované konzistence. Chcete-li omáčku více zředit, přidejte vodu postupně, lžíci po lžíci, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

Omáčku hoisin můžete použít ihned nebo ji uložit v uzavřené nádobě v chladničce, kde vydrží až týden. Před použitím dobře promíchejte.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *