Ingredience pro 4 osoby
4 lžíce sójové omáčky
2 lžíce arašídového másla nebo tahini (sezamová pasta)
1 lžíce medu nebo melasy
2 lžičky rýžového octa
1 česnekový stroužek, nasekaný
2 čajové lžičky sezamového oleje
1 čajová lžička koření pěti vůní
1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
1/2 čajové lžičky chilli pasty (pro větší pikantnost)
Postup
Smíchání ingrediencí: Ve středně velké míse kombinujte sójovou omáčku, arašídové máslo nebo tahini a med nebo melasu. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
Přidání chutí a koření: Přidejte rýžový ocet, nasekaný česnek, sezamový olej, čínské pěti koření, mletý černý pepř a chilli pastu nebo srirachu. Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud nejsou plně spojeny.
Dokončení omáčky: Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody, aby se dosáhlo požadované konzistence. Chcete-li omáčku více zředit, přidejte vodu postupně, lžíci po lžíci, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Omáčku hoisin můžete použít ihned nebo ji uložit v uzavřené nádobě v chladničce, kde vydrží až týden. Před použitím dobře promíchejte.