Enchiladas

Ingredience pro 4 osoby

8 kukuřičných tortill

400 g kuřecího masa, vařeného a roztrhaného na proužky

200 g strouhaného sýra (např. cheddar nebo monterey jack)

500 ml rajčatové omáčky

1 cibule, nakrájená nadrobno

2 stroužky česneku, nasekané

2 lžičky mletého chilli

1 lžička mletého kmínu

Sůl a mletý černý pepř

Čerstvý koriandr na ozdobu

,, Výběr z bohatství mexické kuchyně “

Postup

Příprava omáčky: Na oleji osmahněte cibuli a česnek. Přidejte rajčatovou omáčku, chilli, kmín, sůl a pepř a povařte, dokud omáčka nezhoustne.

Sestavení enchiladas: Každou tortillu naplňte kuřecím masem a trochou sýra, zrolujte a vložte do pekáče.

Zapékání: Enchiladas zalijte rajčatovou omáčkou, posypte zbylým sýrem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Před podáváním posypte koriandrem.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *