Česneková polévka

Ingredience pro 4 osoby

10 stroužků česneku, oloupané a nasekané

1 velká cibule, nakrájená nadrobno

50 g másla

1 lžíce mouky

1 litr hovězího nebo kuřecího vývaru

2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky

Sůl a mletý černý pepř

1/4 lžičky majoránky

1/4 lžičky mletého kmínu

Na ozdobu: nasekaná petrželka nebo pažitka

Podávání: opečené chlebové krutony nebo chléb

,, česnečka“ – česká klasika

Postup

Restování česneku a cibule: Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne a lehce nezhnědne. Přidejte nasekaný česnek a restujte další 2 minuty, než se aroma plně uvolní.

Příprava základu polévky: Přisypete mouku a míchejte, dokud není rovnoměrně rozprostřená a lehce zpěněná. To pomůže zahustit polévku.

Vaření polévky: Postupně přilévejte vývar, stále míchejte, aby se předešlo vzniku hrudek. Přidejte nakrájené brambory, majoránku a kmín. Osolte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni, dokud brambory nezměknou, což obvykle trvá asi 20 minut.

Dokončení: Polévku můžete rozmixovat ponorným mixérem pro hladší texturu nebo ji nechat v rustikálním stavu s kousky brambor. Před podáváním polévku zkontrolujte na ochucení a případně dochuťte.

Servírování: Česnekovou polévku rozdělte do misek a posypte nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Podávejte s opečenými krutony nebo čerstvým chlebem na straně.

  1.  

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *