Ingredience pro 4 osoby
1 plechovka (395 g) slazeného kondenzovaného mléka
4 lžíce (60 g) neslazeného kakaa v prášku
2 lžíce (30 g) másla
Čokoládové posypky nebo strouhaný kokos na obalení
,, Tradiční a milovaný sladký pamlsek “
Postup
Příprava směsi: Do středně velkého hrnce dejte slazené kondenzované mléko, kakao v prášku a máslo. Smíchejte ingredience, dokud nejsou dobře spojené.
Vaření: Hrnce postavte na střední oheň a neustále míchejte směs dřevěnou lžící. Je důležité míchat po celou dobu, aby se směs nepřipálila. Vařte asi 10-15 minut, dokud směs nezhoustne a nezačne se odlepovat od dna a stran hrnce.
Chlazení: Jakmile je směs dostatečně zhoustlá, sundejte hrnec z ohně a nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu. Poté směs přesuňte do chladničky na asi 1 hodinu, aby byla lépe zpracovatelná.
Tvarování a obalování: Pomocí čajové lžičky odebírejte z chladné směsi a rukama tvarujte malé kuličky. Pokud se vám směs lepí na ruce, namažte si ruce máslem nebo je navlhčete vodou.
Kuličky obalte v čokoládových posypkách nebo strouhaném kokosu. Můžete použít i jiné druhy posypů, jako jsou barevné cukrářské posypky nebo sekané ořechy.
Servírování: Brigadeiros servírujte v papírových košíčcích. Můžete je uskladnit v chladničce v uzavřené nádobě, kde vydrží několik dní.