Kuřecí Kung Pao

Ingredience pro 4 osoby

500 g kuřecí prsa, nakrájená na kousky

100 g arašídy, nesolené, opražené

6-8 ks sušené červené chilli papričky, podle chuti

3 ks jarní cibulka, nakrájené na kousky

3 stroužky česneku, nasekané

1 malý kousek zázvoru, nasekaný

sezamový olej pro smažení

Marináda:

2 lžíce sójové omáčky

1 lžíce rýžové víno

1 lžička kukuřičný škrob

1 lžíce vody

Omáčka:

2 lžíce sójové omáčky

1 lžíce hořčice

1 lžíce vinný ocet

1 lžíce cukru

1 lžička kukuřičný škrob

2 lžíce vody

,,Zaujme všechny příznivce asijské kuchyně“

Postup

Marinování kuřete: Smíchejte všechny ingredience pro marinádu v míse, přidejte kuřecí kousky a promíchejte, aby byly kuřecí kousky rovnoměrně pokryté. Nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň 20 minut.

Příprava omáčky: V malé misce smíchejte všechny ingredience pro omáčku a dobře promíchejte, dokud se cukr a škrob úplně nerozpustí.

Smažení kuřete: Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte sezamový olej. Přidejte sušené chilli papričky a smažte je krátce, dokud nezačnou vonět. Přidejte kuřecí kousky (bez marinády) a smažte, dokud nejsou skoro hotové.

Přidání arašídů a zeleniny: Přidejte arašídy, zázvor, česnek a jarní cibulku. Smažte společně několik minut, dokud cibulka nezměkne.

Dokončení jídla: Přilijte připravenou omáčku a vařte, míchejte, dokud omáčka nezhoustne a neobalí kuřecí kousky a zeleninu.

Servírování: Podávejte horké, ideálně s bílou rýží nebo nudlemi.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *