Ingredience pro 4 osoby
500 g kuřecí prsa, nakrájená na kousky
100 g arašídy, nesolené, opražené
6-8 ks sušené červené chilli papričky, podle chuti
3 ks jarní cibulka, nakrájené na kousky
3 stroužky česneku, nasekané
1 malý kousek zázvoru, nasekaný
sezamový olej pro smažení
Marináda:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rýžové víno
1 lžička kukuřičný škrob
1 lžíce vody
Omáčka:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce hořčice
1 lžíce vinný ocet
1 lžíce cukru
1 lžička kukuřičný škrob
2 lžíce vody
,,Zaujme všechny příznivce asijské kuchyně“
Postup
Marinování kuřete: Smíchejte všechny ingredience pro marinádu v míse, přidejte kuřecí kousky a promíchejte, aby byly kuřecí kousky rovnoměrně pokryté. Nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň 20 minut.
Příprava omáčky: V malé misce smíchejte všechny ingredience pro omáčku a dobře promíchejte, dokud se cukr a škrob úplně nerozpustí.
Smažení kuřete: Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte sezamový olej. Přidejte sušené chilli papričky a smažte je krátce, dokud nezačnou vonět. Přidejte kuřecí kousky (bez marinády) a smažte, dokud nejsou skoro hotové.
Přidání arašídů a zeleniny: Přidejte arašídy, zázvor, česnek a jarní cibulku. Smažte společně několik minut, dokud cibulka nezměkne.
Dokončení jídla: Přilijte připravenou omáčku a vařte, míchejte, dokud omáčka nezhoustne a neobalí kuřecí kousky a zeleninu.
Servírování: Podávejte horké, ideálně s bílou rýží nebo nudlemi.