Ingredience pro 4 osoby
4 hamburgerové bulky
500 g mletého hovězího masa
4 plátky cheddaru
4 plátky ananasu
4 vejce
4 listy salátu
1 rajče, nakrájené na plátky
4 plátky řepy (zavařené)
Kečup, hořčice
Sůl a pepř
,, Australský burger “
Postup
Z mletého masa vytvořte 4 burgery, osolte a opepřete.
Burgery grilujte nebo smažte na pánvi z obou stran do požadovaného stupně propečení.
Na posledních pár minut grilování přidejte na burgery plátky cheddaru, aby se rozpustily.
Mezitím na pánvi opečte plátky ananasu a osmažte vejce.
Bulky rozkrojte a opečte řeznou stranu na pánvi.
Sestavte burger: na spodní část bulky dejte salát, rajče, burger se sýrem, řepu, ananas, vejce a pokapejte kečupem a hořčicí.
Zakryjte vrchní částí bulky a podávejte.