Tacos al Pastor

Ingredience pro 4 osoby

800 g vepřového masa, nakrájeného na tenké plátky

2 lžíce adobo omáčky

1 malý ananas, nakrájený na kousky

1 velká cibule, nakrájená na kousky

1 svazek koriandru, nasekaný

12 malých kukuřičných tortill

Limetky pro servírování

Marináda

2 guajillo chilli papričky, bez semínek a namočené v horké vodě

2 stroužky česneku

1/4 šálku bílého octa

1/4 šálku ananasového džusu

Sůl a pepř

Postup

Pro marinádu rozmixujte všechny ingredience do hladka.

Mírně osolte a opepřete maso, potřete marinádou a nechte v chladu marinovat přes noc.

Máte-li gril, grilujte maso spolu s ananasem a cibulí, dokud není maso křupavé.

Měkké tortilly zahřejte na grilu nebo na pánvi. Na každou tortillu položte kousek masa, přidejte ananas, cibuli a posypte koriandrem.

Servírujte s čerstvě nakrájenými limetkami.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *