Ingredience pro 4 osoby
500 g tapiokového škrobu (sagu)
250 ml mléka
100 ml oleje
250 g strouhaného sýra (například parmezán, mozzarella nebo tradiční Minas sýr)
2 velká vejce
1 lžička soli (nebo dle chuti)
,, Brazilské sýrové chlebíčky “
Postup
Příprava: Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte formy na muffiny.
Zahřejte mléko, olej a sůl ve středně velkém hrnci na střední teplotě. Jakmile směs začne vřít, sundejte z ohně.
Přilijte horkou mléčnou směs do mísy s tapiokovým škrobem. Ihned míchejte, dokud se směs nespojí a nezačne tuhnout. Nejlepší je použít elektrický mixér, protože těsto bude velmi lepkavé a horké.
Přidejte vejce, jedno po druhém, a dobře promíchejte po každém přidaném vejci.
Přimíchejte strouhaný sýr, dokud nebude těsto hladké.
Těsto rozdělte do připravených formiček, naplňte je asi do 3/4.
Pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud Pão de Queijo nejsou zlatavé a nafouklé.
Servírování: Podávejte teplé. Pão de Queijo chutnají nejlépe čerstvě upečené, kdy jsou ještě teplé a sýr je krásně táhlý.