Pão de Queijo

Ingredience pro 4 osoby

500 g tapiokového škrobu (sagu)

250 ml mléka

100 ml oleje

250 g strouhaného sýra (například parmezán, mozzarella nebo tradiční Minas sýr)

2 velká vejce

1 lžička soli (nebo dle chuti)

,, Brazilské sýrové chlebíčky “

Postup

Příprava: Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte formy na muffiny.

Zahřejte mléko, olej a sůl ve středně velkém hrnci na střední teplotě. Jakmile směs začne vřít, sundejte z ohně.

Přilijte horkou mléčnou směs do mísy s tapiokovým škrobem. Ihned míchejte, dokud se směs nespojí a nezačne tuhnout. Nejlepší je použít elektrický mixér, protože těsto bude velmi lepkavé a horké.

Přidejte vejce, jedno po druhém, a dobře promíchejte po každém přidaném vejci.

Přimíchejte strouhaný sýr, dokud nebude těsto hladké.

Těsto rozdělte do připravených formiček, naplňte je asi do 3/4.

Pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud Pão de Queijo nejsou zlatavé a nafouklé.

Servírování: Podávejte teplé. Pão de Queijo chutnají nejlépe čerstvě upečené, kdy jsou ještě teplé a sýr je krásně táhlý.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *