Ingredience pro 4 osoby
500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
200 ml smetany ke šlehání
150 g řeckého jogurtu
2 lžíce garam masala
1 lžíce kurkumy
1 lžíce mletého kmínu
2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
1 malý kus zázvoru, nadrobno nakrájený
400 g rajčatového protlaku
1 cibule, nakrájená
Olej
Sůl a černý pepř
Postup
Smíchejte jogurt, 1 lžíci garam masala, kurkumu, kmín, česnek, zázvor, sůl a pepř. Marinujte v této směsi kuřecí maso nejméně 1 hodinu.
Na oleji osmahněte cibuli dozlatova, přidejte marinované kuře a smažte, dokud není kuře téměř hotové.
Přidejte rajčatový protlak a zbytek garam masala. Vařte na mírném ohni 20 minut.
Přilijte smetanu a povařte dalších 5 minut. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.