Kuřecí Tikka Masala

Ingredience pro 4 osoby

500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky

200 ml smetany ke šlehání

150 g řeckého jogurtu

2 lžíce garam masala

1 lžíce kurkumy

1 lžíce mletého kmínu

2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené

1 malý kus zázvoru, nadrobno nakrájený

400 g rajčatového protlaku

1 cibule, nakrájená

Olej

Sůl a černý pepř

 

 

Postup

Smíchejte jogurt, 1 lžíci garam masala, kurkumu, kmín, česnek, zázvor, sůl a pepř. Marinujte v této směsi kuřecí maso nejméně 1 hodinu.

Na oleji osmahněte cibuli dozlatova, přidejte marinované kuře a smažte, dokud není kuře téměř hotové.

Přidejte rajčatový protlak a zbytek garam masala. Vařte na mírném ohni 20 minut.

Přilijte smetanu a povařte dalších 5 minut. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.